divendres, 9 de maig del 2008

Els 100 llenguatges del nen




Loris Malaguzzi va ser l'iniciador i inspirador de l'aventura reggiana. Mestre i pedagog que va dedicar la seva vida a la construcció d'una experiència de qualitat educativa. El seu fonament és escoltar i respectar als nen el qual té un gran potencial. Reconeix el dret d'aquests a ser educats en un context digne i acord amb les seves capacitats.

Tot educador ha de saber qui és i quina és la seva filosofia i per això, hi ha una poesia que es titula els 100 llenguatges del nen. Aquí parla sobre les capacitats que té el nen, principal eix en l'educació, i com el grans les limiten perquè són petits. Per això, la seva teoria és que qualsevol nen té la preparació, el potencial, la curiositat i l'interès per establir relacions i involucrar-se en les interrelacions social, construint el seu aprenentatge i negociant amb tot el que l'ambient el doni.

M'agradaria que gaudíssiu d'aquest vídeo que ens van posar uns companys a la classe de didàctica i a mi, personalment, em va agradar molt. És per aquest motiu que el comparteixo amb vosaltres, disfruteu-lo!

Virginia G.