dimecres, 8 d’octubre del 2008
divendres, 9 de maig del 2008
Jocs digitals a infantil
Encara i així, a vegades no pots fer cas als apartats que diu l’edat adient per al nen ja que, considero que seria per a un nivell superior. També hi ha d’altres que són difícils d'utilitzar. Però, en general, mirant-los abans, pots triar quins vols fer servir per a cada activitat i si són o no adients.
Virginia G.
Els 100 llenguatges del nen
Tot educador ha de saber qui és i quina és la seva filosofia i per això, hi ha una poesia que es titula els 100 llenguatges del nen. Aquí parla sobre les capacitats que té el nen, principal eix en l'educació, i com el grans les limiten perquè són petits. Per això, la seva teoria és que qualsevol nen té la preparació, el potencial, la curiositat i l'interès per establir relacions i involucrar-se en les interrelacions social, construint el seu aprenentatge i negociant amb tot el que l'ambient el doni.
M'agradaria que gaudíssiu d'aquest vídeo que ens van posar uns companys a la classe de didàctica i a mi, personalment, em va agradar molt. És per aquest motiu que el comparteixo amb vosaltres, disfruteu-lo!
Virginia G.
Congrés Virtual: Internet a l'aula
Aquest espai pertany a la pàgina d'aulablog, la qual és molt interessant perquè parla de moltes notícies sobre les noves tecnologies a l'educació. També pots trobar diferents blogs i opinions sobre temes educatius.
Virginia G.
Experiència escolar amb l'ús de les noves tecnologies
Entre les diferents activitats que fan és que els professors s’han posat al dia en les noves tecnologies i han fet una pàgina web i una biblioteca virtual. Han implantat una aula virtual perquè els nens puguin connectar-se quan estan llargs períodes fora al seu país, aquí cada professor realitza diferents activitats per treballar. També es poden fer autoavaluacions i els mestres poden veure els resultats. Per últim, també s’ha creat una ràdio a primària i secundària que es fa a través d’Internet.
Virginia G.
La viquipedia ja té 100.000 articles
- Donar a conèixer la Viquipèdia com una obra de consulta de creació col·lectiva
- Promoure la participació de la comunitat educativa creant o millorant articles
- Ampliar la presència del català a la xarxa (es proposa la fita d'assoli 100.000 articles abans d'acabar l'any 07)
Ara, l'objectiu marcat és que s'incrementi el nombre de viquipedistes registrats i el d'usuaris per garantir la continuitat.
Encara que té més punts forts que febles hem de tenir en compte que qualsevol persona pot modificar el text per això, cal contrastar les explicacions amb altres fonts d'informació, això és aplicar la competència digital.
El meu aprenentatge
Dels que hem fet servir pels treballs hem utilitzat entre altres un editor de fotos FIREWORKS, un programa d’àudio AUDACITY, com el DREAMWEAVER i, un per editar vídeos el WINDOWS MOVIE MAKER.
Tots aquests programes són diferents en la seva utilització però el contingut o finalitat són iguals que el iMOVIE, PHOTOSHOP, GARAGEBAND...
Les sessions han estat molt útils perquè així tenim nocions d’altres programes i d’aquesta manera augmentem els nostres recursos però, l’aspecte negatiu és que alguns programes no estan incorporats als nostres ordinadors i no els podem baixar perquè no són gratuïts. Encara i així, ha estat fàcil fer-los servir i hem après més programes per aplicar a les noves tecnologies.
Virginia G.
dilluns, 14 d’abril del 2008
Cançó "Dissabte"
dilluns, 7 d’abril del 2008
JClic
El JClic és un conjunt d'aplicacions informàtiques que serveixen per a realitzar diversos tipus d'activitats educatives per a nens: trencaclosques, associacions, exercicis de text, mots encreuats...
Les activitats no s'acostumen a presentar soles, sinó empaquetades en projectes. Un projecte està format per un conjunt d'activitats i una o més seqüències, que indiquen l'ordre en què s'han de mostrar.
Abans d’aquest programa estava el Clic, una aplicació que des del 1992 ha estat utilitzada pels educadors per poder crear activitats didàctiques pels seus alumnes.
COM UTILITZAR-HO?
Utilitzar aquest programa és molt fàcil i, pots crear diferents activitats relacionades amb la matèria que es vulgui. Només cal descarregar-lo i començar a crear!!! El programa té una guia de com fer les activitats, només cal seguir seguir-lo. al principi sembla complicat però amb la pràctica veureu que és sempre igual.
L'inconvenient que té és que es necessita molt temps per fer cada activitat ja que, calen molts passos.
Us animo a intentar-ho!Virginia G.
dilluns, 24 de març del 2008
Fallas 2008
La Mascletà és una composició molt sorollosa i rítmica de masclets, a terra (penjats de cordells) o enlairats mitjançant canons, que es dispara amb motius festius, en places i carrers, generalment durant el dia.
Són molt famoses a tot el País Valencià, però són especialment conegudes les que se celebren durant les Falles a la Plaça de l'Ajuntament de València tots els dies a les 2 de la vesprada del 1 al 19 de Març.
Virginia G.
El safareig
Com apartats destacats trobem:
- Intercanvi d'experiències: Com diu el seu títol aquest espai es centra en la recopilació i aportacions d'experiències de tot tipus dels col·laboradors de El safareig.
- Receptes de cuina: Recull de receptes on podrem trobar algunes aplicables al taller de cuina.
- La natura dia a dia: En aquesta secció podrem gaudir d'imatges de la natura durant tot l'any.
- L'educació infantil al món: Aquest apartat recull diferents escoles arreu del món visitades per la revista Infància de l'Associació de Mestres Rosa Sensat.
- Fòrum: És un lloc per a la reflexió i debat de l'emtorn de l'ensenyament entre 0-6 anys. També, vol promoure el coneixement de les condicions laborals dels professionals de l’etapa 0-6 per tal de contribuir a la seva millora. Per poder accedir s'ha d'estar registrat.
Virginia G.
diumenge, 2 de març del 2008
Igualtat i prevenció de la violència
Virginia G.
dilluns, 25 de febrer del 2008
HIPERMÈDIA
Multimèdia: inclou text, imatge, vídeo i àudio.
Interactivitat: capacitat de l'usuari de controlar el que vol fer i el que vol veure. Es concreta en els enllaços.
Virginia G.